Siirry sisältöön

Teknologia ja nopeat mobiiliverkkoyhteydet ovat mahdollistaneet monen tekemisen irrottamisen ajasta ja paikasta. Idealla pyritään kannustamaan ajatteluun, jossa optimaalinen kehittyminen ja maailmalle ponnistaminen ei enää edellytä väestötihentymiä vaan ennen kaikkea innostusta ja uoman ulkopuolella ajattelua sekä kykyä tutkia ja soveltaa teknologian luomia mahdollisuuksia ennakkoluulottomasti.

Korpibotit ovat 5+ vuotiaita elämän alkuja vanhempineen, jotka innostavan leikin ja rakentamisen kautta kehittävät yhdessä omaa ja tovereidensa loogista päättelykykyä, matemaattista osaamista, insinööritaitoa ja teknologisia valmiuksia.

Kuinka kerho toimi?

Idean ytimen muodostavat Lego Mindstorms Education rakennussarjat.

Osallistujista muodostetaan joukkueita, jotka kokoontuvat säännöllisesti Kääpälän koululla. Joukkueen koko on 2-10 nuorta. Osallistuminen on maksutonta.

Joukkueille annetaan tehtäviä, joiden perusteella nämä suunnittelevat, rakentavat ja ohjelmoivat laitteita ja koneita. Joukkueet esittelevät ja taltioivat aikaansaannoksena toisilleen sekä kilvoittelevat keskenään testaten ratkaisujensa toimivuutta.

Perustekemisen rinnalla osallistujille pyritään tarjoamaan mahdollisuuksia tavata muita hengenheimolaisiaan eripuolilta Suomea sekä muualta maailmaa hyödyntäen erilaisia online-ratkaisuja (etäosallistuminen).

Kun aika on kypsä ja Korpibotti-joukkueet ovat hioneet taitojaan, kilvoitellaan mahdollisuuksien ja innostuksen mukaan valtakunnallisissa First Lego League -kilpailuissa. Ja jos oikein joukolla keulitaan, miksi ei kansainvälisestikin.

Hyödyt

Lapset ja nuoret

Kiinnostavaa ja innostavaa tekemistä, joka kehittää mm. sosiaalisia kyvykkyyttä, teknistä osaamista, loogista päättelykykyä, insinööritaitoja, tiedetaitoja. Tavoitteena on myös kannustaa Pelle Pelottomasta tuttuun ennakkoluulottomaan tutkimiseen ja kehittämiseen – Kaikki on mahdollista! Toiminta tukee myös suoraan uutta peruskoulujen opetussuunnitelmaa.

Perheet

Tasa-arvoistaa perheitä. Tiede, jatkuva oppiminen ja kehittyminen tulee mahdollistaa kaikille. Lisäksi vanhemmat voivat tulla mukaan joukkueisiin oppimaan, rakentamaan ja tutkimaan.

Koulut

Kehittää konseptimallia, jossa vapaaehtoisvoimin täydennetään koulujen tarjoamaa teknisten taitojen ja tiedetaitojen valmiuksia.